Vrijwilligerswerk

Momenteel hebben we bij Stichting Welzijn  de volgende vrijwilligers vacatures:

RIJ VRIJ & BLIJ

Word jij blij van een lekker ritje in de auto?
Maakt jou een kilometertje meer of minder niet uit?
En houd je wel van wat gezelschap in de auto?
Dan is Stichting Welzijn Edison op zoek naar jou!
Voor de stichting rijd je onze deelnemers van huis naar onze projectadressen en weer terug. Daarvoor krijg je de beschikking over goed onderhouden personenbussen. Je rijd doordeweeks tussen 07.30 en 10.00 uur en tussen 15 en 17 uur. De routes brengen je in Noordwest, Noordoost, Centraal en Zuidwest Friesland. Je deelt samen met je collega’s de dagen in, waarbij ieder gelijke ruimte heeft om voorkeuren aan te geven.
Naast de uitdaging van de kilometers krijgt u tijdens de ritten ook de kans om onze deelnemers te leren kennen. Mensen zoals u en ik, alleen met een verstandelijke beperking. Ze zien ernaar uit om de ritten van en naar onze projecten samen met u tot een feest te maken.
Als vrijwillig werkend chauffeur kunt u rekenen op:
een fijne groep collega-vrijwilligers;
waardering van uw passagiers;
goed onderhouden personenbussen.
Daarvoor vragen wij van u:
tenminste een rijbewijs B;
goede contactuele eigenschappen;
affiniteit met de doelgroep;
klantvriendelijkheid, geduld en verantwoordelijkheidsgevoel;
een (door ons vergoede!) Verklaring Omtrent Gedrag.
Heeft u belangstelling of wilt u nog meer informatie? Stuur dan uw gegevens naar info@stationharlingen.nl, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

Vrijwilligers zijn verzekerd via de no risk polis van de gemeente.
Stichting Welzijn Edison  heeft een ANBI status

 

Stichting Welzijn Edison Harlingen
Plaats: Harlingen

Op het Station werken mensen met een beperking in het kader van dagbesteding. Daarnaast lopen er beroepskrachten rond voor de begeleiding van deze mensen. We zijn op zoek naar vrijwilligers om te helpen in het ondersteunen van de cliënten in praktische zin. We vragen van de vrijwilliger een flexibele houding met oog voor elkaar, waarbij we altijd zoeken naar mogelijkheden en niet naar beperkingen of onmogelijkheden.

Als vrijwilliger kun je worden ingezet in de winkel, in het restaurant of in de keuken.
Werkdagen gaan altijd in overleg.

Ben jij die enthousiaste, sociale collega die graag anderen helpt, dan zijn wij op zoek naar jou.
We vragen wel een Verklaring Omtrent Gedrag van alle medewerkers. Is dat geen punt, meld je dan aan! Dan plannen we een afspraak om verder kennis te maken en de verdere details rond werkmomenten en vergoeding etc. door te nemen.

Station Harlingen is een initiatief van Stichting Inbreng Kringloop Station Harlingen en stichting Welzijn Edison. Deze stichtingen zetten zich ondermeer in voor dagbesteding voor mensen met een beperking. Dit gebeurt middels een tweedehands winkel met tweeverdienersmodel en een restauratie met eigen keuken.Vrijwilligers zijn verzekerd via de no risk polis van de gemeente.
Stichting Welzijn Edison  heeft een ANBI status.